RÓLUNK

A HAP Tervezőiroda Kft. (kezdetben HUNGARO-AUSTRO Kft., 1993-tól HUNGARO-AUSTRO Plan Kft., 2007 óta HAP Tervezőiroda Kft.) 1989 májusában alakult főként magasépítészeti tervezési feladatok elvégzésére. Alapítói az IPARTERV és egy osztrák tervezőiroda voltak. Irodánk 1992. óta teljesen magyar tulajdonú, a megalakulásunkat követő első évben az IPARTERV, a harmadik évben az osztrák partner adta el tulajdonrészét. A nyugat-európai gyakorlattól eltérően valamennyi alap-tervezési szakág, mint társult partner van jelen kapcsolatrendszerünkben. Építészek mellett belsőépítészek, tartószerkezeti-, épületgépészeti-, elektromos-, valamint településtervezők közössége alkotja komplex feladatokat ellátó irodánkat. Az elmúlt évtizedek alatt tervezetünk számos műemléki rekonstrukciót, irodaházakat, gyógyszertári központot, gyógyszertárakat, gyógyszer raktárakat valamint gyógyszergyártó üzemeket, ipari épületeket, szuper- és hipermarketeket, lakóépületeket, lakóparkot, sportcsarnokot, iskolát, óvodát és bölcsődét. Nevünkhöz fűződik többek között az Infopark D épülete valamint a StefániaPark Irodaház, a Campona Szórakoztató- és bevásárlóközpont a hozzá kapcsolódó XXII. kerületi új városközponttal ugyanúgy, mint a Balfi Nemzeti Irodalmi és Történelmi Emlékhely megalkotása.

1993. óta a HAP Tervezőiroda Kft. székhelye Budapest második kerületében a Margit körúton, a munkatársaink által tervezett és megvalósított tetőtéri iroda együttes. Több mint tíz éve az épület földszintjén alakítottuk ki a HAP Galériát, melyben 2013-ig közel száz építészeti kiállítással szolgáltuk építészetünk ügyét. Több kiállításunkat vidéki városokban is sikerült bemutatni. A HAP Galéria működése 10 éve alatt összegyűjtött építészeti és kulturális hagyatékot felajánlotta a Magyar Építészeti Múzeum számára, hiánypótló tevékenységét alkalmi kiállításokkal a FUGA Budapesti Építészeti Központban folytatja.

CÉGFILOZÓFIA

Az építésznek először tökéletesen meg kell értenie megbízója céljait, ezt követően az építendő létesítmény környezetének adottságai és saját értékrendje szerint kell a kívánt feladatra megoldást alkotnia. Olyan viszonyba kell kerülnie megbízójával, hogy minden fontos döntésénél vegye figyelembe tervezője véleményét, és mint elképzelései megvalósításában legfőbb segítőjét fogadja őt el. Ha sikerül ilyen bizalmi kapcsolatot kialakítania, az építész meghatározó hatással lehet megbízójára, és így közös munkájuk kölcsönös megelégedéssel zárulhat. Törekvésünk, hogy a kívánt funkciót tökéletesen kiszolgáló, a megbízó lehetőségeihez legjobban igazodó, magas minőségű, ugyanakkor gazdaságosan létesíthető és üzemeltethető épületet tervezzünk.

INFRASTRUKTÚRA

Irodánkban a feladatok elvégzését legjelentősebb részben számítógépek segítik. A tervezési munkákhoz nagyteljesítményű munkaállomásokon futó AutoCAD-et és a hozzá tartozó Architectural Desktopot használjuk, valamint ArchiCAD-del is dolgozunk. A látványterveket 3Dstudió VIZ-zel és ArchiCAD-del készítjük. A tartószerkezetek tervezéshez AXIS 3D-t és VB Express-t használunk.

Az épületgépészeti és elektromos terveket AutoCAD-del készítjük. A költségvetési kiírások, mennyiségszámítások és a beárazások az aktuális projekthez legjobban igazodó módon, excel-ben készülnek. Nyomtatni az irodánkban az A4-es mérettől A0-ig tudunk. A legnagyobb rajzméret 910 cm-es magasságú és akár több méter hosszú lehet.

A rajzokat és képeket mind fekete-fehérben, mind színesben, akár fotóminőségben is elő tudjuk állítani. Az általunk kinyomtatott rajzokat fekete-fehérben mérettől függetlenül sokszorosítani és hajtogatni tudjuk. Az A4-es és A3-as dokumentációkat spirállal vagy hőkötéssel fűzzük össze.

PARTNER IRODÁK

Városépítés
  Ecorys Kft.
  Tér-t-rend Kft.
Tartósszerkezet
Beam-Team Kft.
Structure Design Kft.
Plan 31. Mérnök Kft.
Ferrobeton
Földvári Kft.
Épületgépészet
Körös-Consult Kft.
Piroplan Kft.
PPR Plan Kft.
Gép-Ház Kft.
Mechanik-Art Kft.
Út, vasút, közlekedés, külső közmű
Főmterv Rt.
Közműterv 2006 Kft.
Úthálózat Kft.
Közlekedés Kft.
Kert és zöldterület
Naturbs Kft.
Land-A
Gyengeáram
IAS Automatika Kft.
Meldetechnik Kft.
Geodézia, talajmechanika
Petik és Társa Kft.
ARGON Geo Kft.
Geo-Fok Bt.
Bohn Kft.
Környezetvédelem
Enviprog Group Kft.
Progressio Kft.
Konyhatechnológia
Szigmavill Bt.
Technológia
IGA Kft.
ACIS Benzinkúttechnika Kft.